Victoria och Michelle

It is a privilege to be your mother, my beautiful daughter.

Cravings!

Allmänt, Babygirl Permalink0
Halloj!
Sitter och tänker på just det här med gravidcravings. Har läst en del om det och tycker att det är riktigt intressant hur man kan få någon tanken på mat eller lukt och nästan bli lite besatt av den. Min craving är ganska mild och den kommer lite i omgångar. Men något som jag verkligen kan längta och sukta efter är citron. Favorit formen av det är ett glas bubbelvatten med en hel citron pressad i och att äta det rent, typ som apelsinskivor.
 
Men det finns ju många som har lite mer udda cravings tex - murbruk, bensinlukt, stekt syltlök, filmjölk med kaviar, fönsterputs, okokt potatis, jord, grus m.m.
Ja det finns nog allt möjligt som man kan bli sugen på. Men det är nog inte förrän man själv har fått känna på just den där känslan över att man bara måste ha något innan man verkligen kan förstå vad vi med cravings pratar om. Sen är det ju självklart många som inte får några cravings alls också men det känns som om många får de. Jag har verkligen inget emot att min kropp vill ha något speciellt framför allt inte om det är något som är ganska nyttigt och bra för kroppen som citron. Det hade ju varit betydligt värre om vi pratade cheeseburgare eller något annat fettigt. Läste någon blogg där en tjej fick just den cravingen och åt ca 3-4st om dagen för att må bra, men det visade sig även på vågen då hon gick upp hela 40kg under sin graviditet. Och det vill man ju gärna inte + att kroppen kan inte må bra av att få i sig så mycket dålig mat.
 
Nej det är verkligen spännande med cravings. Undrar om jag kommer få någon luktcraving eller om det kommer hålla sig till citroner under hela graviditeten. Sen är det ju så olika också att du kan ha citron under ena graviditeten men nästa så kanske du får craving på gurka med ketchup på.
 
Har ni några roliga cravings?
 
/ Vic
 
En riktig favorit :)
Till top